Ogłoszenie

#76 2014-05-28 11:43:56

immortal

http://www.harrypotter.pun.pl/_fora/harrypotter/gallery/52_1310140283.png

SkÄ…d: Hogwart
Punktów :   
Dom: Gryffindor

Re: Ulubiony fragment ksi±¿ki

No to by³o w³±snie piêkne!Wiele ludzi szczêki zbiera³o po tym przez tydzieñ.
Ja natomiast bardzo lubiê postaæ Severusa jest niezwykle skomplikowana i ciekawa choæ nie pozbawiona wad bo w sumie bardzo siê m¶ci³ na Harrym chyba tylko za to ¿e ¶lepo widzia³ w nim Jamesa( którego ja nie darzê sympati± podobnie jak Syriusza choæ nie moge powiedzieæ ¿e do koñca ich nie lubiê) noi by³ do¶æ niesprawiedliwy, ale gdyby nie by³o tej pieprznej nutki to jego postaæ by³a by nudna jak flaki z olejem!
Wogóle rozdzia³ opowiesæ ksiêcia od momentu jak Sev przechodzi na dobr± sronê jest nieziemska!
Rozdzia³ gdy umiera³ oraz w³asnie ten rozdzia³ od wy¿ej wspomnianego fragmentu i nastêpne rozdzialy czyta³am niemal¿e na wdechu majstersztyk!(tzn nie lubiê epilogu bo taki maslanie slodki).

Pottermore - dom:Gryffindor, ró¿d¿ka: g³óg, w³os jednoro¿ca,14.5 cala, wzglêdnie giêtka.

I don't go looking for trouble. Trouble usually finds me.

#77 2014-05-29 17:11:00

dusia2191

Mugol

Punktów :   

Dok³adnie! Dla mnie w Insygniach to w³a¶nie by³o nieziemskie- Sev okaza³ siê jednak dobrym cz³owiekiem, który pomaga³ Harry'emu, a Dumbledore manipulatorem. Bo dla mnie w³a¶nie tak to wygl±da³o- poci±ga³ za sznureczki, ¿eby wszystko by³o tak jak on sobie to wyobrazi³, nie ogl±daj±c siê na ofiary po drodze. A co do Jamesa i Syriusza to w sumie Rowling tak ich przedstawi³a- ciê¿ko ich polubiæ. Z epilogiem masz racjê. Jest bardzo przes³odzony. Zreszt± ca³e zakoñczenie mi siê nie podoba- Harry powinien zgin±æ.

– Przez te wszystkie lata?...
– Zawsze.

Beznadziejnie Zakochana

#78 2014-05-29 17:30:44

immortal

Punktów :   

No Dumbek by³ wielkim manipulatorem i niestety nie potrafiê tak do koñca uwa¿aæ go za pozytywn± postaæ poniewa¿ o ma³o co po trupach szed³ do celu.
Co do tego czy Harry powinien zgin±æ no tu bym sie nie zgodzi³a, ksi±¿ka z za³o¿enia mia³a koñczyæ siê zwyciêstwem dobra nad z³em wiêc nie mog³o tak byæ po za tym Harry, Severus i Remus to moje ulubione postacie i jako¶ nie wyobra¿am sobie aby mi ich odebrano wszystkich

Pottermore - dom:Gryffindor, ró¿d¿ka: g³óg, w³os jednoro¿ca,14.5 cala, wzglêdnie giêtka.

#79 2014-05-30 11:58:12

dusia2191

Mugol

Punktów :   

Chyba, ze w ten sposób. Jak dla mnie trochê s³abe by³o pokonanie samego Voldka- rozumiem ró¿dzka Harry'ego i w ogóle, ale bez przesady. Tak samo nie podoba³ mi siê w±tek z przywróceniem Pottera do ¿ycia. Albo nie powinien o¿ywaæ, albo nie powinno byæ w±tku z nim jako Horkruksem.

– Zawsze.

Beznadziejnie Zakochana

#80 2014-05-30 13:09:37

immortal

Punktów :   

moim zdaniem jednak to prze¿ycie harry'ego by³o dobrze rozegrane za³o¿y³o sie na to wiele czynników raz ze Voldi u¿y³ jego krwi do odrodzenia siê, druga sprawa by³ w³a¶cicielem wszystkich insygniów a wiêc by³ panem smierci a 3 najwazniejsza moim zdaniem sprawa Voldek u¿y³ czarnej ró¿d¿ki której Harry by³ ju¿ w³a¶cicielem9panem) a co by³o mówione o ró¿d¿kach? ¯E RÓ¯D¯KA NIE ZWRÓCI SIÊ PRZECIW SWOJEMU PANU! A zatem mamy pieknie utkany plan prze¿ycia g³ównego bohatera! Proste jak drut a zatem i nic nie dzia³o sie bez przyczyny i bez sensu!

#81 2014-05-31 10:13:09

dusia2191

Mugol

Punktów :   

Uknuty byl dobrze i przemyslany, ale to nie zmiania faktu, ze mi sie najzywczajniej w swiecie nie podobal;p

– Zawsze.

Beznadziejnie Zakochana

#82 2014-06-23 14:32:40

R.A.B

http://www.harrypotter.pun.pl/_fora/harrypotter/gallery/52_1310141357.png

6261029
SkÄ…d: Warszawa
Punktów :   24 

Jej, jak przeczyta³em o tym, ¿e ró¿d¿ka nie zwróci siê przeciwko swojemu w³a¶cicielowi, nasz³o mnie takie - OL¦NIENIE. Faktycznie, je¿eli ktos to pamieta³ i móg³ co¶ poprzewidzieæ to by³by to spory argument w k³otni czy Potter prze¿yje czy nie

Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.

2006-2018 Copyright by www.harrypotter.pun.pl
Wszelkie prawa zastrze¿one
Kopiowanie jakichkolwiek materia³ów ZABRONIONE !

stat4u

Lubisz korzystaæ z Forum? Uwa¿asz spêdzone tutaj chwile za wyj±tkowo interesuj±ce?

Polub nasz± stronê i daj znaæ o niej innym!

Stopka forum

RSS