Otwiera drzwi kreatywno¶ci, która w zasadzie nie zaspokoi Twojej ¶wiadomo¶ci. Ja bym tego do plusa nie zaliczy³
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Mugol
Doktorek napisał:
a mo¿e ³uk s³u¿y³ do wymierzania kary ¶mierci wyj±tkowo niepokornym i "zas³u¿onym" przestêpcom, jako alternatywa dla poca³unku dementora? (nie wiem, czy gdzie¶ o tym czyta³am, czy po prostu kiedy¶ mi to przysz³o do g³owy, niemniej takie zastosowanie owego narzêdzia jest mi znajome) i zosta³ usuniêty, poniewa¿ tego rodzaju wymiar kary zosta³ prawnie zakazany, a narzêdzie jej wymierzania by³o niemo¿liwe do zniszczenia?
Czyta³y¶my to samo, albo podobnie my¶limy, bo te¿ jestem niemal przekonana, ¿e ³uk do tego s³u¿y³. W filmie Bellatrix u¿y³a Avady, ale w ksi±¿ce... nie jestem pewna, przyznam szczerze, ¿e nie pamiêtam.
Syriusz by³ spoko,a co do Bellatrix...zabi³a swojego kuzyna i siostrzenicê (Tonks) wiêc...
Kim jestem?Jestem córk± Lily i Jamesa Potterów, a tak¿e...siostr± bli¿niaczk± Harry'ego. Nie chcecie wierzyæ? Radzê jednak to zrobiæ i przyzwyczaiæ siê do tej my¶li. Zosta³am odzielona od mojego brata, po ¶mierci rodziców. Musia³am nauczyæ siê kontrolowaæ moj± moc, by nikomu nie zrobiæ krzywdy. Ale na Pok±tnej McGonagall przedstawi³a mnie mojemu bratu...(jak to brzmi,nie?"Pozna³am mojego brata..."). I razem powrócili¶my do Dursleyów,jako brat i siostra...
Po mojemu ³uk by³ jedn± z osobliwo¶ci w ¶wiecie czarodziejów, skonstruowany przez jakiego¶ wielkiego maga dawa³ bilet w jedn± stronê na przej¶cie do ¶wiata umar³ych. Mo¿e te¿ stanowi³ tak± bramê pomiêdzy dwoma ¶wiatami: kto umar³ przez ³uk ju¿ nie wróci, a kto umar³ normalnie mo¿e? Wiecie, nie mo¿na dokupiæ biletu...
Czasem wierze w moje sny, a prze¶ladowa³ mnie kedy¶ sen o tym, ¿e ³uk i zas³na to jest pu³apka, z której nie da siê uciec i nastepuje ¶mieræ g³odowa... No tak, g³upie to troche, ale jak my¶lê o ³uku itd to mi sie od razu kojarzy z tym
Tak Working, jakby ktos by³ zdesperowany ¿eby umrzeæ i niechc±cy nie staæ siê duchem... Nie, to jest chyba dosyæ ma³o mo¿liwe
Tak, Isenne, np. jaki¶ go¶ciu ¿y³ sobie ju¿ w tym chrze¶cijañskim niebie, ale us³ysza³, ¿e bliskim dzieje siê wielka krzywda, wiêc poprosi³ Ojca Dyrektora by móg³ wróciæ, a potem znów umrzeæ i happy end!
Dobre...têskniê za nim...
Kim jestem?Jestem córk± Lily i Jamesa Potterów, a tak¿e...siostr± bli¿niaczk± Harry'ego. Nie chcecie wierzyæ? Radzê jednak to zrobiæ i przyzwyczaiæ siê do tej my¶li. Zosta³am odzielona od mojego brata, po ¶mierci rodziców. Musia³am nauczyæ siê kontrolowaæ moj± moc, by nikomu nie zrobiæ krzywdy. Ale na Pok±tnej McGonagall przedstawi³a mnie mojemu bratu...(jak to brzmi,nie?"Pozna³am mojego brata..."). I razem powrócili¶my do Dursleyów,jako brat i siostra...
Syrku, wracaj do nas!!!