Char³ak
Co s±dzicie o ¶mierci Syriusza Blacka i o jego zabójczyni?
Co¶ mi siê zdaje ¿e ma³o Osób ma jakie¶ zdanie na temat ¶mierci Syriusza....Wed³ug mnie jego ¶mieræ nie jest do koñca roztrzygniêta.Nie wiadomo co siê dzieje kiedy siê wpada za t± zas³onê, Nikt nie widzia³ cia³a Syriusza co chyba jest wa¿ne, nie ¿ebym wierzy³ ¿e ¿yje bo raczej tak nie jest ale jego ¶mieræ jest owiana wielk± tajemnic±.Niektórzy uwa¿aj± ¿e ¶mieræ Dumbledora te¿ jest niewyja¶niona, ale Dumbledore nie ¿yje i dajmy mu spokój.
Ja w sprawach "zmartwychwstañczych" jestem ca³kowitym sceptykiem. Nie s±dzê, ¿eby Syriusz, czy Dumbledore o¿yli... To by by³o zbyt schematyczne... Gdybym mia³ ju¿ dopu¶ciæ do my¶li, ¿e który¶ z nich o¿yje to postawi³bym na Syriusza, bo jego ¶mieræ rzeczywi¶cie baaardzo tajemniczym zjawiskiem...
Czarodziej Czystej krwi
:oJa tesz tak my¶le Syriusz o¿yje
niby tak ale jakby sobie przypomnieæ co powiedzia³ Prawie Bezg³owy Nick o tym, ¿e Syriusz odszed³ na zawsze, albo te dwukierunkowe lusterka, albo to, ¿e Harry zosta³ w³a¶cicielem Stworka i Domu przy Grimmauld Place 12, magia raczej siê nie myli,...... s³ysza³am opinie, ze jaki¶ bohater zmartwychwstanie tak jak Gandalf Szary sta³ siê Gandalfem Bia³ym gdy¿ Rowling wielokrotnie wzorowa³a siê na W³adcy. Wed³ug mnie bardziej pasowa³by do tego Dumbledore, którego prêdzej podejrzewa³abym o upozorowanie w³asnej ¶mierci ni¿ Syriusza.
no to by³o by g³upio... u¶miercac, aby pó¼niej o¿ywiæ... a poza tym Dumbledore wyra¼nie powiedzia³, ¿e martwych nie mozna o¿ywiæ czarami
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Pogromca Trójg³owego Psa
Ja Syriusza uwielbiam, ale naj naj naj Harryego
Pogromca Trójg³owego Psa
Heh
Syriusz to fajny kole¶ choæ troche "zbzikowany".
Hehe, ja te¿. Szkoda, ¿e nie zosta³ duchem i nie pomaga³ Harry'emu.
Moim zdaniem, gdyby on zosta³ duchem, ksi±¿ka sta³aby siê nudna. Harry, dziêki Syriuszowi, wiedzia³by wszystko. I niczego by sam nie osi±gn±³ tylko za czyj±¶ pomoc±. Szkoda, ¿e Syriusz zgin±³, ale z drugiej strony zmniejsza siê grupa osób, które mog³yby pomóc g³ównemu bohaterowi. Dziêki temu ksi±¿ka jest bardziej interesuj±ca. Nieprawda¿? ;>
Ostatnio edytowany przez Caro (2007-04-03 14:34:53)