No tak... ale to s± filmy... w filmach jest mnóstwo b³êdów... Zreszt± zaraz zrobiê dzia³ "B³êdy w filmach"...
hej wszystkim. zauwa¿y³am b³ad trochê z innej beczki. jest to b³ad pana Polkowskiego: w pi±tej czêsci Harry'ego prapradziadek Syriusza i Dyrektor Hogwartu mia³ spolszczone imiê(Fineas) natomiast w szóstej czêsci Polkowski powróci³ do orygina³u Phineas. Zastanawiam siê dlaczego................
Troll
A zapomnia³em dodaæ, albo gdzie¶ to widzia³em albo przy¶ni³o mi siê ¿e kto¶ bra³ t± ró¿d¿kê z domu Potterów a mianowicie typuje kilka osób Dumbledore, Syriusz, Snape albo i Hagrid.
EDIT: Proszê nie pisaæ podwójnych postów - wcze¶niejszy post usuniêty
EDIT: B³êdy ortograficzne
Char³ak
w±tpie. Skoro mia³by ja miec Dumbledore, Syriusz albo Hagrid to jakim cudem pó¼niej sie znalaz³a w rekach Glizdogona...?? Glizdogon nie jest raczej - przepraszam je¶li kogo¶ ura¿e - najsprytnisjszym czarodziejem i niemóg³by jej zabrac Dumbledorwi albo syriuszowi... Przystaje przy swoim ¿e Voldemort mia³ cz³y czas przy sobie swoja ró¿d¿ke...
-->Godryk G.-->w prawym dolnym rogu masz co¶ takiego jak "edytuj" , wiêc jak zapomnia³e¶ czego¶ dodaæ to edytuj swojego poprzedniego posta:)
Mugol
Wydaje mi siê, ¿e Glizdogon zabra³ j± z Doliny Godryka bo ju¿ w CO Voldi mia³ ró¿d¿kê... i zabi³ Cedrika...
Little Devil
hmmmm.... dobre pytanie ciekewe czy pani J.K.Rowling umiala by Ci na nie odpowiedziec????
pewnie to jej kolejnie niedopatrzenie.... <hmm>
pewnie tak, mo¿e niedopatrzenie ale równie dobrze mo¿e to byæ zamierzone i dowiemy siê tego w ostatniej czêsci przygód Harry'ego......bo z Rowling nigdy nic nie wiadomo....
Lady Selene napisał:
Wydaje mi siê, ¿e Glizdogon zabra³ j± z Doliny Godryka bo ju¿ w CO Voldi mia³ ró¿d¿kê... i zabi³ Cedrika...
po pierwsze Voldemort nie zabi³ Cedrika!!!!!!!(przynajmniej w filmie)Przecie¿ zrobi³ to Glizdogon!!!
Wed³ug mnie Ró¿d¿kê Voldemorta móg³ przechowywaæ Luciusz Malfoy.Glizdogon móg³ j± zabraæ i oddaæ Malfoyowi a W CO na rozkaz Voldemorta pod postaci± szczura odebraæ j± Malfoyowi.(z drugiej strony troche to bez sensu). Ale mo¿e....
A mo¿e ró¿d¿ka Voldemorta by³a przechowywana w skarbcu Lastrange'ów w Banku Gringotta?