Ja j, niemieckiego uczê siê od czwartej klasy podstawowej a¿ , do 2 zawodówki i na dok³adke wzio³em udzia³ w konkursie o krajach niemieckojêzycznych i zdoby³em pierwsze miejsce a wy jak d³u uczycie siê j. niemieckiego chckia³by siê uczyæ angielskiego
¦cigaj±cy
Ja Uczê SAiê Od 4 Klasy Ale Nienawidze Jêzykow Obcych. A Remus Na jakim Szczeblu By³ Ten Konkurs? I Gratulacje Z Wygranej.
Gratulujê. Ja te¿ od 4 klasy. Mam tak¿e angielski i chyba francuski lub rosyjski. Zale¿y co wybiorê.
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Uczeñ Slytherinu
Ja te¿ do³aczam siê do gratulacji...ja uczê siê angielskiego od 1 podsatawówki i niemiecki mam dodatkowy od 2 gimnazjum...
Gratuluje.Ja siê niemca nie ucze, tylko angielskiego z którym s³±bo ci±gne bo nie mam talentu do jêzyków obcych
Dziêkuje za gratulacje a teraz mam gor±c± pro¼b± proszê trzymaæ za mnie w kciuki bo startujem w konkursie o profilaktyce HIV i AIDS z przedmiotu PD¯* jest konkurs miêdzy szkolny , który odbêdzie siê w grudniu i potrzebny jest plakat i my¶lê , ¿e mi pomo¿ecie.
*PD¯ - Przygotowanie Do ¯ycia W Rodzinie
¦cigaj±cy
Jasne ¯e Tak A Niby W Jaki Sposob? ? ? ? ? ?
Ja ucze siê niemieckiego 5 lat i nic nie umiem... Zreszt± po co komu szwabski? To nieprzydatny jêzyk. Nie zamierzam jechaæ do Niemiec.
Ja siê nie ucze niemieckiego, ale urodzi³am siê w Niemczech. I nie jestem rasistk± (broñ Bo¿e!) ale Niemców nie lubiê. Ale bardzo podoba mi siê ich akvcent i bym chcia³a umieæ ten jêzyk. Tak samo chcia³abym siê nauczyæ angielskiego biegle, bo trzeba mi bêdzie zdaæ z niego maturê i jako¶ bêde musia³a siê dogadaæ z Orlim I jeszcze chcia³abym siê nauczyæ hiszpañskiego, w³oskiego i francuskiego... Wiem, ¿e nie wydolê, ale pomarzyæ wolno...
¦cigaj±cy
Poter Nie Szwapski Tylko Niemiecki.
"Szwaby" mówiono do niemców podczas wojny. Teraz tak siê nie mówi. To wrêcz obra¼liwe. A ja nie mam problemów z nauk± z ang. i niem. .
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.