Ja j, niemieckiego uczę się od czwartej klasy podstawowej aż , do 2 zawodówki i na dokładke wziołem udział w konkursie o krajach niemieckojęzycznych i zdobyłem pierwsze miejsce a wy jak dłu uczycie się j. niemieckiego chckiałby się uczyć angielskiego
Ścigający
Ja Uczę SAię Od 4 Klasy Ale Nienawidze Językow Obcych. A Remus Na jakim Szczeblu Był Ten Konkurs? I Gratulacje Z Wygranej.
Gratuluję. Ja też od 4 klasy. Mam także angielski i chyba francuski lub rosyjski. Zależy co wybiorę.
Do czarnego pana.
Wiem, że zanim to odczytasz, będę już dawno martwy, ale chcę, byś wiedział, że to ja odkryłem twoją tajemnicę.
To ja wykradłem twojego prawdziwego horkruksa i postanowiłem go zniszczyć.
Zmierzę się ze śmiercią w nadziei, że kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, będziesz znów śmiertelny.
R.A.B.
Uczeń Slytherinu
Ja też dołaczam się do gratulacji...ja uczę się angielskiego od 1 podsatawówki i niemiecki mam dodatkowy od 2 gimnazjum...
Gratuluje.Ja się niemca nie ucze, tylko angielskiego z którym słąbo ciągne bo nie mam talentu do języków obcych
Dziękuje za gratulacje a teraz mam gorącą proźbą proszę trzymać za mnie w kciuki bo startujem w konkursie o profilaktyce HIV i AIDS z przedmiotu PDŻ* jest konkurs między szkolny , który odbędzie się w grudniu i potrzebny jest plakat i myślę , że mi pomożecie.
*PDŻ - Przygotowanie Do Życia W Rodzinie
Ścigający
Jasne Że Tak A Niby W Jaki Sposob? ? ? ? ? ?
Ja ucze się niemieckiego 5 lat i nic nie umiem... Zresztą po co komu szwabski? To nieprzydatny język. Nie zamierzam jechać do Niemiec.
Ja się nie ucze niemieckiego, ale urodziłam się w Niemczech. I nie jestem rasistką (broń Boże!) ale Niemców nie lubię. Ale bardzo podoba mi się ich akvcent i bym chciała umieć ten język. Tak samo chciałabym się nauczyć angielskiego biegle, bo trzeba mi będzie zdać z niego maturę i jakoś będe musiała się dogadać z Orlim I jeszcze chciałabym się nauczyć hiszpańskiego, włoskiego i francuskiego... Wiem, że nie wydolę, ale pomarzyć wolno...
Ścigający
Poter Nie Szwapski Tylko Niemiecki.
"Szwaby" mówiono do niemców podczas wojny. Teraz tak się nie mówi. To wręcz obraźliwe. A ja nie mam problemów z nauką z ang. i niem. .
Do czarnego pana.
Wiem, że zanim to odczytasz, będę już dawno martwy, ale chcę, byś wiedział, że to ja odkryłem twoją tajemnicę.
To ja wykradłem twojego prawdziwego horkruksa i postanowiłem go zniszczyć.
Zmierzę się ze śmiercią w nadziei, że kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, będziesz znów śmiertelny.
R.A.B.