Czarodziej Pó³krwi
Ech... zapewne by³o ich wiele, ale ja zauwa¿y³am tylko tyle ;P
No wiêc. Przyczepiê siê trochê do oczu Harry'ego w filmie. W "HP i Kamieñ Filozoficzny" mia³ oczy niebieskie, a w tej zielone... (albo na odwrót?)
Ten b³±d mnie zupe³nie rozw¶cieczy³... W ksi±¿ce pisa³o, ¿e Hermiona o Komnatê Tajemnic zapyta³a prof. Binnsa na jego lekcji. W filmie kieruje to samo pytanie do McGonagall...
Jeszcze co¶ mi nie pasowa³o w tych literach z nazwiska Tom Marvolo Riddle. Wydaje mi siê, ¿e mia³o siê z ich u³o¿yæ Lord Voldemort, a w filmie by³o I'm Lord Voldemort... Nie wiem, mo¿e siê mylê?
Zgadzacie siê ze mn±?
no bo orygina³ musi wyj¶æ I AM LORD VOLDEMORT, sprawdzi³am i jak z tego u³ozysz samo Lord Voldemort to zostanie Ci "IAM" trzy litery, po polsku poprostu zosta³o to ominiête pozatym nie dziwie siê, ¿e Hermiona w filmie pyta o komnate tajemnic profesor McGonagall bo jak wiadomo lekcje Binnsa by³y koszmarnie nudne wiêc nie by³o po co pokazywaæ i ch w filmie, a widzowie jako¶ musieli siê dowiedzieæ co nie co o tytu³owej komnacie....
Masz dobre oczy Hermiono za to je¿eli chodzi o historie Komnatê Tajêmnic to w grze opiada go Flitwick
Szlama
nie tylko w Komnacie Tajemnic jest b³±d z oczami w innych czê¶ciach te¿
Skoro ju¿ jest ten temat to ma³y odkop
Lekcja zielarstwa motyw mandragory uczniowie maj± s³uchawki na uszach...Wiec ja siê pytam jakim cudem s³yszeli nauczycielkê skoro nie s³yszeli tego pisku mandragory a on by³ jednak g³o¶niejszy Bo trudno by wszyscy czytali z ruchu jej warg
W filmie pokazali, ze z³apali siê za uszy... mo¿e te sluchawki s± jako¶ zaczarowane i "odsiewa" te z³e tony, ktore powoduj± ¶mierc? m³ode by³y...
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Centaur
gdyby siê uwa¿nie przyjrzeæ i ws³uchaæ jest bardzo du¿o detali ró¿ni±cych film od ksi±¿ki, b±d¼ te¿ lekko sprzecznych z natur± nawet w ¶wiecie czarodziejów, dlatego uwa¿am, ¿e nie warto ich szukaæ, ale staraæ siê je ignorowaæ, czarpi±c wiêksz± przyjemno¶æ, czy to z czytania, b±d¼ te¿ ogl±dania
jednak¿e, szczególnie w adaptacjach filmowych ostatnich czê¶ci bardzo rzuca siê w oczy ra¿±ca "wygodno¶æ" twórców podporz±dkuj±cych scenariusz na potrzeby filmu
Ostatnio edytowany przez The Half-Blood Princess ♥ (2011-07-25 17:55:39)
Zwyciêzca Turnieju Trójmagicznego
zgadzam sie z toba.. jak tam tez takie akcje ignoruje..
tak sie kiedys zastanawia³em... co by zrobili gdyby przypadkiem ominêli np. w HP1 jaka¶ wa¿n± scene bez której hp7 nie mia³by sensu... dokrêcaliby? =p
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Centaur
mo¿e nakrêciliby brakuj±c± scenê w postaci retrospekcji? ale nigdy siê nad tym nie zastanawia³am
Wychodz±c z za³o¿enia kto widzial film powinien ksia¿ke przeczytac. Wiêc jesli by nie nakrêcili czegos w filmie prawdziwy fan powinien siê ogarn±æ na podstawie ksia¿ki
nie mówiê o tym, ¿e widzowie sie nie polapi±, ale o tym, ze filmowcy byliby w kropce... i by zmieniali specjalnie?
Do czarnego pana.
R.A.B.