Seans „Czary Ognia” odwo³any po interwencji trzech emerytek
Filmowa adaptacja czwartego tomu sagi o Harrym Potterze mia³a byæ wakacyjn± rozrywk± dzieci w Limanowej (woj. Ma³opolskie) – w Domu Kultory mia³ siê odbyæ bezp³atny pokaz filmu o niewiele starszym od m³odych widzów czarodzieju, ufundowany przez miejsk± komisjê ds. rozwi±zywania problemów alkoholowych. Dzieci niedowierza³y, ¿e za darmo zobacz± kinowy hit, jednak tu¿ przed seansem dowiedzieli siê, ¿e jednak go nie zobacz±.
Trzy nauczycielki z Limanowej napisa³y petycje do burmistrza, ¿e pozwala on na pokazywanie dzieciom satanistycznych filmów. Przewodnicz±cy komisji antyalkoholowej przychyli³ siê do prosby emerytek mimo, ¿e nie widzia³ ani jednego filmu o Harrym Potterze.
Zamiast „Czary ognia” widzowie obejrzeli katastroficzny film „Posejdon”.
Komentarze co do incydentu w Limanowej
– Jest w nim czarna magia, okultyzm, a nawet satanizm – nie ma w±tpliwo¶ci Jadwiga Wroñska, emerytowana nauczycielka muzyki. Miêdzy innymi dziêki niej Harry Potter znikn±³ z ekranów kin w Limanowej.
– Odebra³am telefon od pe³nomocnika burmistrza ds. przeciwdzia³ania alkoholizmowi. Za¿±da³ wstrzymania projekcji. W zamian pu¶cili¶my inny film – ¿ali siê Stanis³awa Obrzut, dyrektorka LDK.
– Skoro film jest dopuszczony do tylu kin na ¶wiecie, to widocznie nie niesie ze sob± jakich¶ wyj±tkowo z³ych tre¶ci - wzrusza ramionami Rudolf Zaczyñski, wiceburmistrz. – Burmistrz rozmawia³ z cz³onkami komisji przeciwalkoholowej. Nie zgadza siê, by w przysz³o¶ci dochodzi³o do podobnych szanta¿y, blokad i rozczarowañ, szczególnie, je¶li chodzi o dzieci.
– My wspieramy akcje promuj±ce zdrowy tryb ¿ycia. Argumenty pañ sk³adaj±cych protest by³y przekonuj±ce – uwa¿a Stanis³aw Strug, naczelnik koordynuj±cy profilaktykê antyalkoholow± w Limanowej.
¼ród³o: www.prorok.pl
Jestem ciekawy czy one rzeczywi¶cie czyta³y te bzdury Gabriele Kuby...
u nas te¿ w lecie robi± darmowe seanse i te¿ mia³ lecieæ Harry Potter.....dobrze, ¿e u nas nie ma takich emerytowanych wariatek.....lepiej zajê³yby siê aborcj±, eutanazj±, narkomani± czy patologi± rodzinn± a nie filmem, który wyra¼nie pokazuje, ¿e dobro wygrywa ze z³em, wiêc to chyba dobra lekcja etyki dla m³odzie¿y........PS: widzieli¶cie Posejdona??.........ja widzia³am..........beznadziejny.......biedne dzieci
Szlama
Ja nie moge ludzie nie maj± ju¿ siê czym zajmowaæ
Nie ,no tylko w Polsce takie rzeczy mo¿na wyprawiaæ...por±bane mochery !!!
My¶lisz, ¿e co¶ takiego jest TYLKO w Polsce? ;p
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Zwyciêzca Turnieju Trójmagicznego
Mochery..
zawsze znajda jakies ale
1. D¿ejms, nie ra¼ mojego humanistycznego umys³u. moHery. przez samo, kurde, H!
2. wiem, ¿e temat stary wsjo, ale ¿eby odebraæ dzieciom tak± rado¶æ (bo na pewno obejrzenie tego filmu by³oby dla nich wielkim prze¿yciem) - no w g³owie mi siê to nie mie¶ci. i co o satanizmie mo¿e wiedzieæ NAUCZYCIELKA MUZYKI, ja siê pytam? gdyby to by³ ksi±dz lub etyk, gdyby przedstawi³ rozs±dne (w miarê mo¿liwo¶ci) argumenty, to ja rozumiem. ale trzy panie emerytki, które zapewne niewielkie maj± pojêcie o wspó³czesnym ¶wiecie a postawy i ¶wiatopogl±d wyci±gaj± z audycji w Radiu Maryja? owszem, mog³y mieæ swoje zdanie na temat Harry'ego Pottera ale nie musia³y przecie¿ odbieraæ dzieciom rado¶ci.
totalnie nie ogarniam niektórych ludzi.
1. stary wsjech, bo stary to staryje je¶li chodzi o slowo temat! docktorek, nie ra¼ mojego rosyjskiego umy¶³u!
2. "i co o satanizmie mo¿e wiedzieæ NAUCZYCIELKA MUZYKI" a czemu nie? hmm, jaki¶ przyk³ad, jaki¶ przyk³ad...
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
1. nie uczê siê rosyjskiego wiêc siê nie znam, forgive
2. no, no, powodzenia w szukaniu przyk³adów.
Zwyciêzca Turnieju Trójmagicznego
jeah odkopujmy !
¦cigaj±cy
W tym momencie zala³em siê szokiem o.O Nie ma co... w piêty im pójdzie za parê lat hehe HP nie jedno pokolenie ludzi jeszcze ukszta³tuje :> A na pewno ich wyobra¼nie i chêæ do bycia dobr± osob±. Pozdro dla tych moherów lol
No respect for imagination... shame on you!!! @_@
Bo magia stworzyæ mnie mog³a, ale to Ja j± podtrzymuj± przy ¿yciu :potter: