http://www.joemonster.org/filmy/8805/Ra … m_Potterze
ludzie mnie szlak trafia jak to s³ucham ale musicie to wys³uchaæ.
Fajny podk³ad filmowy. ( Co za pi****)
Wy³±czy³am to po 3 minutach s³uchania, nie da siê normalnie siê nie da... Oni nie rozumiej± ze dziêki tym ksi±¿k± du¿a cze¶æ dzieci i m³odzie¿y w ogóle czytaæ zaczê³a cokolwiek. W ogóle to takie gadanie bez sensu. Ja siê pytam: gdzie tam mowa o szatanie jest? To ze na 666 stronie w Polskiej wersji Co jest opisany rytua³ jakby czarnej mszy to zwyk³y zbieg okoliczno¶ci no tak strony zosta³y u³o¿one.
Czarodziej Czystej krwi
nie wytrzyma³am, jak w³±czy³am tak wy³±czy³am -.-
Tak naprawde to ja te¿ ca³ego nie wys³ucha³em tylko jakie¶ 2 i pó³ minuty zgadzam siê z wami wszystkimi ale musia³em to wystawiæ ¿eby niektórzy dowiedzieli siê co ko¶ció³ s±dzi o harrym potterze
Lol, ale usma¿yli filmik ;> MacGonnagal! -100 dla nauczycieli Rita te¿
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Niexle podsumowane
Jest tyle ksi±¿ek, kontrowersyjnych, godnych krytyki, np Z³ote ¿niwa Grossa, o których ostatnio g³o¶no... a oni bajki dla dzieci siê przygl±daj±. Wiadomo, ze w tym wieku siê kszta³ci umys³ i ¿e trzeba dbaæ, ale ¿eby zakazywaæ HP?! To¿to takie dziecko wyjdzie i do Diab³a siê bbêdzie modli³o jak skonczy? Marne... ale no có¿, jeste¶my tylko ma³ym g³osem fanów HP, i np. jak gdyby Ci z Radia Maryja by to czytali wy¶mialiby to nasze wspólne oburzenie, "debile" bêd±cy jedynym argumentem...
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Dobra, ksi±¿ka dla dzieci... No sorry, ale w porównaniu do innych ksi±¿ek... fantasy? HP to fantasy?... np. wzgledem W³adcy Pier¶cieni to to jest bajeczeniuñka dla dzieciaczeczków
Do czarnego pana.
R.A.B.
Dok³adnie a poza tym czy kto¶ widzia³ tam przekleñstwa? Ok by³o co¶ w stylu "Ron powiedzia³ tak jakby nie odwa¿y³ siê przy pani Weasly" ale to przecie¿ nie jest przeklenstwo
Uczeñ Gryffindoru
Taa... ¦wiry, nie zaprzeczê. "Niech p³onie z³o"? Helo³, ksi±¿kê mo¿na lubiæ albo nie lubiæ, ale to nie jest jaki¶ symbol ¿eby go paliæ.
Tylko Luna... co ma do tego Watykan? Potter nie jest jako¶ ¶ci¶le zwi±zany z ko¶cio³em, co wiêcej: dla ko¶cio³a jest to ksi±¿ka zakazana. Poza tym w±tpiê, ¿eby do Watykanu ta informacja dotar³a bo nie by³o to zbyt nag³a¶niane. Ale to tak na marginesie
A tak w ogóle to po kiego im t± ksi±¿kê dawali? Jakby do mnie przyszli to bym chyba wy¶mia³a...