Po przeczytaniu ksi±¿ki J.R.R Tolkiena pt "Hobbit tam i z powrotem" krêci mnie aby przeczytaæ w³adców pier¶cieni
tylko ¿e wszyscy odradzaj± mi , " jest tam du¿o opisów nie warto " ... sam ju¿ nie wiem : PP
Tez tak s³ysza³am ale jak masz chêæ to czytaj...najwy¿ej od³o¿ysz a zaszkodziæ nie zaszkodzi. Mój kolega bardzo sobie chwali³
Jestem fanem trylogii i jedyne co mogê powiedzieæ - tak obiektywnie - to ¿e to prawda. Jest tam du¿o opisów, które w koñcu kreuj± ten jego ¶wiat. W³adca Pier¶cieni chwali siê nie tylko za fabu³ê - g³ównie za to, ¿e stworzy³ zupe³nie inny ¶wiat, nowy, odrêbnych jêzyków, ras itd. A to - jak wiemy - bez opisów by³oby trudne. Je¿eli przebrniesz przez parê pierwszyc rozdzialów (kiedy WRESZCIE dojd± do Bree) to spokojnie dokoñczysz ca³o¶æ. Ten pocz±tek jest najtrudniejszy. W filmie trwa on z piêtna¶cie minut, mo¿e pó³ godziny, w ksi±¿ce jest to z jedna trzecia
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
a wzio³em siê za czytanie ;D -- dodam ¿e nie mog³em wytrzymaæ w rozdziale 'Mg³a na mogilnych kopcach' ale teraz jestem w ksiêdze trzeciej
'Dwie Wie¿e' i jestem aktualnie w rozdziale 'Król ze z³otego Dworu'
Te¿ mam zamiar przeczytaæ, ale 1 czê¶æ mam za sob± i twierdzê, ¿e ¶wietna !!!
Jak ju¿ siê przebrnie pocz±tek, i wejdzie w ten ¶wiat, to jest szalenie wciagaj±ce, czy¿ nie?
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
No dok³adnie Rab !
Po takiej rekomendacji chyba siê przekonam
Little Devil
W³adca jest ZAWSZE warty przeczytania.... co mi przypomina, ¿e warto by w koñcu kupiæ swojego a nie ci±gle sêpiæ od znajomych xD
Prze³o¿y³a Maria Skibniewska, polecam
Do czarnego pana.
R.A.B.
Little Devil
ja tak my¶lê, ¿e mo¿e by zaszaleæ i w orginale kupiæ
Naprawde polecam ksiazka jest swietna i jak przeczytalam 1x nie moglam sie otrz±sn±æ!
Kim jestem?Jestem córk± Lily i Jamesa Potterów, a tak¿e...siostr± bli¿niaczk± Harry'ego. Nie chcecie wierzyæ? Radzê jednak to zrobiæ i przyzwyczaiæ siê do tej my¶li. Zosta³am odzielona od mojego brata, po ¶mierci rodziców. Musia³am nauczyæ siê kontrolowaæ moj± moc, by nikomu nie zrobiæ krzywdy. Ale na Pok±tnej McGonagall przedstawi³a mnie mojemu bratu...(jak to brzmi,nie?"Pozna³am mojego brata..."). I razem powrócili¶my do Dursleyów,jako brat i siostra...
A potem jak siê do tego doda³o dodatki z koñca trzeciego tomu... Prawdziwa magia przy minimum umiejêtno¶ci magicznych
Do czarnego pana.
R.A.B.