Widze immortal,¿e jeste¶ m±drzejsza ni¿ wikipedia! W t± gre powinna¶ graæ sama.My¶la³am,¿e to fajny w±tek na którym mo¿na pograæ,ale jak widaæ to siê nie da...
A ja poraz kolejny przypominam,¼eby¶ mi nie zwraca³a uwagi jasne?
na wikipedii jest mnostwo bledow!ja podaje tylko wsjo z ksiazek!tu czesto bywaja trudne pytania i nikt nie ma pretensji!
po za tym nie zadaje pytan z kosmosu tylko z ksiazek-na tym polega w sumie ta gra!
Ostatnio edytowany przez immortal (2013-03-02 17:18:19)
"na wikipedii jest mnóstwo b³êdów" hmm... no jasne masz racje.Jak bêdê chcia³a siê czego¶ dowiedzieæ to zapytam ciebie
Nie mam ¿adnego problemu poprostu jak kto¶ siê mnie czepia to mu odpowiadam.
Hermiona12, nikt nie ma i nie powinien mieæ do Imm pretensji, bo ona po prostu podaje poprawne podpowiedzi, a poprawia nas etc. bo jest ¶wie¿o po przeczytaniu ksi±¿ki - pamiêta wiêcej ni¿ my faktów
Nie rozumiem wiêc w ogóle Twoich problemów. Nie chcê Ciê te¿ w jaki¶ sposób obra¿aæ, ale mo¿e po prostu skoñcz k³ótniê z Immi i wróæmy do w³a¶ciwego tematu, bo jest ona bezsensowna.
a co do pytania, my¶lê, ¿e co do kamienia to nie mia³ kogo wskrzeszaæ - nikogo nie kocha³, nie daqrzy³ uczuciem, a rodzinê zabi³ dobrowolnie. Co do peleryny z kolei mia³ wystarczaj±c± moc, by i bez niej staæ siê niewidzialny. A ró¿d¿ka, wydawa³a mu siê pewnie najsilniejsza i niezwyciê¿ona, mog³a najbardziej pomóc mu w drodze dom w³adzy.
Jak brzmi± s³owa hymnu Hogwartu?
odpowiedz na moje pytanie jak najbardziej poporawna
o tak jestem swiezo po przeczytaniu i na bierzaco nadal z wyjasnianiem pewnych rzeczy mojej corze i po raz 3 przy niej czytam teraz czare ognia(bo doszlysmy juz do tej ksiazki)!
nooo pojechalas po bandzie z pytaniem!
no to masz
"Hogwart, Hogwart, Pieprzo - Wieprzy Hogwart,
Naucz nas choæ trochê czego¶!
Czy kto m³ody z ¶wierzbem ostrym,
Czy kto stary z ³bem ³ysego,
Mo¿esz wypchaæ nasze g³owy
Farszem czego¶ ciekawego,
Bo powietrze je wype³nia,
Muchy zdech³e, kurzu we³na.
Naucz nas, co po¿yteczne,
Pamiêæ wzrusz, co ledwie zipie,
My za¶ bêdziem wkuwaæ wiecznie,
A¿ siê w próchno mózg rozsypie!"
no to teraz znow moje pytanko odrobinke podchwytliwe!
jak brzmialo zaklecie fideliusa i na czym polegalo
Lewander Brown dziêki za rade Zapomnia³am,¼e jestem na forum dopiero tydzieñ Grajcie dalej powodzenia ¿yczê
Ostatnio edytowany przez hermiona12 (2013-03-02 21:56:08)
Nie ma sprawy
Fidelius.. Powiem szczerze - ... nie pamiêtam
podac czy ktos zgadnie?????
kurka a jak kiedys podalam linka do fajnej strony z zakleciami to mi go wywalili twierdzac ze wszsyscy wszytko tu wiedza
A prosze bardzo
zaklêcie nigdy nie wypowiedziane(brak wymowy).
bardzo z³o¿one zaklêcie, przy którym dochodzi w sposób magiczny do zdeponowania tajemnicy w duszy ¿ywego cz³owieka. Informacja zostaje ukryta w wybranej osobie, nazywanej Stra¿nikiem Tajemnicy, wiêc nie mo¿na jej odnale¼æ, chyba ¿e sam Stra¿nik Tajemnicy zechce j± wyjawiæ, inaczej pozostaje niedostêpna (nie da siê jej wydobyæ za pomoc± Imperiusa b±d¼ Veritaserum). Skutkiem tego zaklêcia jest np. to, i¿ nikt, komu przez Stra¿nika Tajemnicy nie wyjawiono tajemnicy, nie móg³ znale¼æ ludzi, którzy siê ukrywali. Po ¶mierci g³ównego Stra¿nika Tajemnicy ka¿dy, kto wiedzia³ o miejscu, na którym u¿yto zaklêcia Fidelius, sta³ siê automatycznie stra¿nikiem tajemnicy.
Jakiego patronusa ma Cho Chang?
nie tyle popisowe a jako jego podpis- expeliarmus.
to te¿ bana³
jak± ró¿d¿kê dal Harry'emu Ron gdy ten straci³ swoj± z ostrokrzewu?
a konkrenie tarninow±.
dzieciaki
albus severus
james i lily
Na co reagowa³a Umbridge bed±c w skrzydle szpitalnym w ZF???