myślę że doczeka ale na pewno nie w 2010 roku..............miotły-z punktu widzenia mugoli- są nieekonomiczne. chyba, że jakiś maniak potterowski i do tego geniusz na emeryturze zdecyduje się na coś takiego:P
no jasne chyba każdy wybrałby błyskawicę....jeśli miałby wystarczająco galeonów. W przypadku mioteł cena idzie w parze z jakością..........
Troll
A miotłę taką już mżna zrobić tylko kto by chciał wydać na to pieniądze to się tyczy też samochodów w tej chwili można laające wyprodukować paliwodo tego będzie chyba potrzebne rakietowe.
Szukający
Hm... Salonooki, zapomniałeś jeszcze o Zmiataczu 11 Taką miotłę posiada Ron
A poza tym: BŁYSAKWICA RULEZZZZZ!!!!!! :d
ee. Błyskawica byłaby dla mnie za szybka. ja bym się zadowoliła jakąś wolniejszą, nie musi być pierwsza klasa, ważne żeby latała, bo ja bym w żadnych zawodach na szybkość lotu udziału nie brała, bo założę się że ja bym z takowej miotły spadła po dwóch sekundach:)
a nawet gdybym utrzymała się dłużej, to straciłabym nad nią kontrolę i odleciała gdzieś hen.
więc mi by wystarczyła skromniejsza, jakiś Zmiatacz. i niechby mówili, że to spróchniały patyk, ważne żeby się na niej nie zabić
oto przemówił głos rozsądku.
Ostatnio edytowany przez Doktorek (2011-05-19 19:16:22)
Temat trochę stary, bo aż z 2006 roku, ale uważam, że warto go zaktualizować, bo widzę malutkie braki
Pozwolę sobie zacytować:
''Istnieje kilka firm, produkujących miotły, zaprojektowane specjalnie do gry w quidditcha. Dziś najważniejszymi dla zawodników miotłami są Nimbusy (najnowszy model: Nimbus 2001) . Ze starszych modeli można wymienić:
- Dębowy Grom 79
- Księżycowa Brzytwa
- Srebrna strzała
- Zamiatacz jedynka
- Kometa (140, 2-60)
- Świetlista smuga
- Migdrąg
- Spadająca gwiazda
- Nimbusy (1000, 1001, 1500, 1700 i 2000, 2001)
- Błyskawica, która jest najszybszą miotłą na świecie''
Pogrubione modele występują w pierwszym poście tegoż tematu
Ostatnio edytowany przez Byku (2011-08-10 14:11:03)
Ścigający
Byku > Man of the Day haha Spoko aktualizacja Ofc ja bym pośmigał na Komecie Fajna nazwa hehe
Bo magia stworzyć mnie mogła, ale to Ja ją podtrzymują przy życiu :potter:
Centaur
a ja już śmigałam - szkoda tylko, że we śnie
bardzo dobry opis szalonooki
Neville, użyj opcji Edytuj. Nie wolno odpowiadać na swoje posty.
Do czarnego pana.
Wiem, że zanim to odczytasz, będę już dawno martwy, ale chcę, byś wiedział, że to ja odkryłem twoją tajemnicę.
To ja wykradłem twojego prawdziwego horkruksa i postanowiłem go zniszczyć.
Zmierzę się ze śmiercią w nadziei, że kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, będziesz znów śmiertelny.
R.A.B.
Neville522 - czemu wymieniasz te same miotły, które opisałem ja i Szalonooki?
I edytuj swoje posty.
Zwycięzca Turnieju Trójmagicznego
ja tam wole nimbusa 2000 mnie by wystarczyl xd