hm.... ja planuję iść na studia weterynaryjne, potem staż i te rzeczy....
EDIT: BŁĘDY ORTOGRAFICZNE
Ostatnio edytowany przez Doktorek (2011-07-24 19:08:42)
karolina, no to duużo nauki przed Tobą :3
ja myślałam o medycynie sądowej, ale dziwnym trafem wylądowałam w klasie humanistycznej, więc z rozszerzonej biologii na maturze chyba nici.
teraz planuję ASP, grafikę, lub historię sztuki czy etnografię.
moim marzeniem jest bycie archeologiem i podróże w poszukiwaniu zaginionych miast i takich tam
Zwycięzca Turnieju Trójmagicznego
ja chyba dziennikarstwo sprobuje..
masz racje Doktorek że będę mieć dużo pracy i tego się boje ale nie będę się poddawać
W końcu uczymy się na błędach
Centaur
ja z pewnością - chemia
mój nauczyciel powiedział, że widzi mnie jako profesora, mi też to by się spodobało
myślałam jeszcze o geochemii
no to, The Half-Blood Princess (nawiasem, mogę jakoś skracać sobie Twój nick?), obowiązkowo na profil matematyczno-chemiczny! bo nie wiem czy mat-geo-chemy są takie popularne... chyba, że mieszkasz koło większego miasta, tam prędzej
btw, mieszkasz całkiem niedaleko mnie :3
Centaur
oczywiście możesz zwracać się do mnie jak chcesz,
właśnie nie wiem jak pogodzić zamiłowanie do chemii i geografiii
moja ukochana Łękawica leży 11 km od Tarnowa, na SE
Ostatnio edytowany przez The Half-Blood Princess ♥ (2011-07-25 20:55:23)
najwyżej (wszystko zależy od szkoły) możesz np. iść na mat-chem i zapisać się na kółko geograficzne... w ten sposób przygotujesz się do rozszerzonej matury i z chemii, i z geografii
Centaur
szczerze mówiąc nie trzeba mi żadnych kółek i lekcji, a obecny poziom wiedzy zawdzięczam w 90% odpowiedniemu sposobowi nauki
wzystko zależy od ambicji
i od wytrwałości
no ale wiesz, czasami porada nauczyciela, który zna dobrze temat, się przydaje..
przy takich rzeczach jak biologia czy geografia to może mniej, ale języków jest się naprawdę trudno uczyć samemu...
potrzeba mnóstwa samodyscypliny. próbowałam się samodzielnie uczyć francuskiego i niewiele z tego wyszło.
Centaur
ja tylko z językami właśnie mam problem, bo nie mam do nich ani czasu ani zbytnio chęci
Chwalmy niebiosa, że już nie muszę zastanawiać się nad wyborem uczelni ani tym bardziej kierunku. Choć jestem pewna tego że gdybym miała wybierać raz jeszcze, to nie wybrałabym tego kierunku.
Little Devil
Zwycięzca Turnieju Trójmagicznego
nic mi nawet to nie mowi xd