Z racji ¿e w jednym watku nam siê namiesza³o tu piszcie swoje ulubione cytaty z filmów, ksia¿ek, gier itp
"Szczê¶cie nie jest przecie¿ stanem wiecznym, zreszt± tez nie okresowym. Szczê¶cie to po prostu skurcz serca, którego doznaje siê czasami, kiedy cz³owieka przepe³nia taka rado¶æ, ¿e wprost trudno ni± znie¶æ. Znika równie szybko jak siê pojawia. I nie ma go, dopóki nie nadejdzie znowu, by sprawiæ, ¿e cz³owiek uzna ¿ycie za najwspanialszy dar." Saga o Ludziach Lodu tom 10
Wed³ug przek³adu Paszkowskiego:
„¯ycie jest tylko przechodnim pó³cieniem, nêdznym aktorem, który swoj± rolê przez parê godzin wygrawszy na scenie w nico¶æ przepada – powie¶ci± idioty, g³o¶n±, wrzaskliw±, a nic nie znacz±c±.”
William Shakespeare "Makbet", akt 5 scena 5
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Trzeba siê najpierw zgubiæ by dotrzeæ do tego, czego nie mo¿na znale¼æ, w przeciwnym razie ka¿dy by wiedzia³ gdzie tego szukaæ. - Hektor Barbossa Piraci z Karaibów: Na krañcu ¶wiata
To jest cytat z HP i ZF jak z³apali cz³odków GD i gdy Crabbe trzyma³ Nevila ,Snape powiedzia³ mu :
,,Aha, Crabbe, rozlu¼nij trochê u¶cisk, bo jak Longbottom siê udusi, bêdzie mnóstwo papierkowej roboty i obawiam siê, ¿e bêdê musia³ o tym wspomnieæ w twojej opinii, je¶li kiedykolwiek z³o¿ysz jakie¶ podanie o pracê. "
O ile pamiêtam ¦wiat wg kiepskich- "Witamy was w kraju chlebem i sol± gdzie wszyscy wszystko tutaj pie***l±" dzisiaj sobie przypomnia³am xD
a mi siê przypomnia³o, te¿ z kiepskich: "panie, s± takie rzeczy, o których siê fizjologom nie ¶ni³o!"
Musisz sobie zadaæ jedno zajebi¶cie, ale to zajebi¶cie wa¿ne pytanie: co lubisz w ¿yciu robiæ? A potem zacznij to robiæ...
Ch³opaki nie p³acz± =p
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
"Masz takie ¿ycie, jakim je widzisz. Mo¿esz pojechaæ do Azji na 10 lat za darmo, je¶li to dobrze zaplanujesz. Mo¿esz zostaæ potentatem kostki brukowej i mieszkaæ ca³e ¿ycie w Koluszkach. Mo¿esz za³o¿yæ w Bieszczadach powa¿ne wydawnictwo literackie. Mo¿esz byæ ogrodnikiem w Toronto i wystawiaæ w tamtejszych galeriach swoje obrazy. Mo¿esz byæ ksiêgowym z Wroc³awia, który w wolnych chwilach wytwarza ³uki. Mo¿esz k³a¶æ kafelki w Oslo przez pó³ roku i potem pojechaæ na dwa lata do Kazachstanu za zarobione w Norwegii pieni±dze. To s± pomys³y na ¿ycie ze znanej mi blisko¶ci. I mo¿esz te¿ ¿yæ trywialnie." Anula Dmytruszyñska
Little Devil
Wiesz... gdy siê jest bardzo smutnym, lubi siê zachody s³oñca...
z Ma³ego Ksiêcia.....
Z lêkiem, którego nie mo¿na wyartyku³owaæ, nie mo¿na tak¿e wygraæ, a strach zamkniêty w dzieciêcym mózgu jest zwykle zbyt wielki, ¿eby móg³ znale¼æ uj¶cie przez niedu¿e usta. Prêdzej czy pó¼niej wraca³e¶ z kim¶ do tych miejsc, które niegdy¶ nape³nia³y ciê niewys³owionym przera¿eniem, i napawa³e¶ siê smakiem spó¼nionego zwyciêstwa, a¿ wreszcie przychodzi³a ta noc, podczas której okazywa³o siê, ¿e dawne lêki nie zniknê³y z twojej pod¶wiadomo¶ci, lecz tylko zosta³y na jaki¶ czas zamkniête w ma³ych dzieciêcych trumienkach, pokrytej kwiatami dzikiej ró¿y.
Stephen King, "Miasteczko Salem"
Nie jest to jaki¶ wybitny cytat, ale strasznie mi siê spodoba³
I staniemy siê pasterzami na Twoj± Panie chwa³ê, od Ciebie pochodzi moc nasza, Twoj± wype³niamy wolê, do Ciebie kierujemy swe kroki, by u Twojego zasi±¶æ tronu. W imiê Ojca i Syna i Ducha ¦wiêtego. Amen.
Modlitwa rodzinna z filmu "¦wiêci z Bostonu"
choæ w oryginale to brzmi lepiej:
"And Shepherds we shall be
For thee, my Lord, for thee.
Power hath descended forth from Thy hand
Our feet may swiftly carry out Thy commands.
So we shall flow a river forth to Thee
And teeming with souls shall it ever be.
In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Do czarnego pana.
R.A.B.
Zwyciêzca Turnieju Trójmagicznego
chyba wszystkie rodzaje cytatow
ja daje z filmu
,,pokaze wam sztuczke,sprawie ze ten olowek zniknie..TADAM''
Spoiler:
Mroczny Rycerz
Nie koniecznie z filmów =) z ¿ycia, z gier, z ksi±¿ek, z gazet, w³asnych, kolegi, kole¿anki, z kubka urodzinowego, z demotów - co chcesz =) ja sie najpierw zajme filmami
Some day, and that day may never come, I will call upon you to do a service for me. But uh, until that day, accept this justice as a gift on my daughter's wedding day.
Kto kojarzy? =) klasyk, kto tego nie slysza³? nawet nie ogl±dajac filmu
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.
Pulp Fiction!
Do czarnego pana.
R.A.B.
zasypiam, umar³am.
czekaj, czekaj wstaje,
znudzi³am siê.
a na niebie b³êkitny puch poranionych chmur.
to jedno z uczuæ, którego s³owami nie da siê opisaæ, którego
nie mo¿na podpi±æ do ¿adnego s³owa, ale jest z³e to pewne.
je¶li jeste¶ w stanie wyleczyæ kaca
jeste¶ w stanie wyleczyæ mi³o¶æ.
- Sweetheart, go home and drink vodka.
nie kocha siê troszeczkê.
kocha siê cholernie, na zabój, szaleñczo, wystarczaj±co,
albo nie kocha siê w ogóle.
syczê Ci do ucha,
czekam a¿ eksplodujesz gniewem, z³apiesz mnie za rêce,
dasz mi poczuæ twoj± w³adzê na ramieniu, krêci mnie to.
pity alkohol zdradza czy jeste¶ wolna, jaki jest twój charakter,
a ruch picia, zabawa s³omk± czy szklank±, ¿e jeste¶ pewna i gotowa
na pojawienie siê skur**yna, który umili Ci wieczór.
Zwyciêzca Turnieju Trójmagicznego
a to nie powinno byc w dziale proza ?