Little Devil
Tutaj mo¿ecie znale¼æ opisy i recenzje naszych ulubionych mang i serii anime.... ¿eby¶cie siê mogli zorientowaæ o czym my z Lunatic-kun "bredzimy"
Zacznê od Saiyuki które ostatnimi czasy zdoby³o moje serce ¶wietn± kresk±, wyrazistymi bohaterami i wci±gaj±c± histori±
Historia opowiada o do¶æ nietypowym mnichu który ma za zadanie odkrycie przyczyn epidemii która zaatakowa³a Shangri-La (Raj). Wraz z trzema przyjació³mi podró¿uje on na wschód... maj± oni odkryæ dlaczego demony do tej pory ¿yj±ce w pokoju z lud¼mi wpadaj± nagle w sza³ i zabijaj± ludzi.
Bohaterowie:
GENJO-SANZO...Mnich który pije, pali, nie stroni od hazardu i nie¼le strzela. Niebezpieczna osoba ( ale jaka s³odziutka^^), której nie nale¿y traktowaæ jak kap³ana ani nawet jak normalnego cz³owieka. Poszukuje spu¶cizny swego mistrza Sanzo Hoshi, który zosta³ zamordowany przez demona. Do granic egoistyczny i arogancki, nie¼le wygl±daj±cy 23-latek z charyzm± opanowaniem i totalnie wypaczonym charakterem. Ulubione powiedzonka: "Giñ!" i "Ju¿ nie ¿yjesz!". Broñ to Sutra Piekielnych Niebios, rewolwer i harisen( magiczny wachlarz). Ma 177cm wzrostu i fioletowe oczy <echhhhhh wzdycha^^>
CHO HAKKAI... Dwulicowa osoba( ale jaka s³odziutka^^). Zazwyczaj sprawia wra¿enie mi³ego, ciep³o siê u¶miecha. Pod przyjemnym wyrazem twarzy od czasu do czasu mo¿na dostrzec jego brutaln± stronê, szczególnie podczas walki, co wskazuje na jego tajemnicz± i mroczn± przesz³o¶æ. Jego bystre uwagi doprowadzaj± innych do szaleñstwa. W³a¶ciciel i kierowca Jeepa(uroczego smoka>>> jest so kawaii). Do walki u¿ywa w³asnego KI. Ma 22 lata, 181 cm wzrostu i ciemnozielone oczy. Zapinki na jego lewym uchu to ograniczniki mocy.
SHA GOJO... Kompletnie skrzywiony na punkcie saksu kappa. Na pierwszy rzut oka nieodpowiedzialny gbur. Tak naprawdê jest silny psychicznie i dba o swoich towarzyszy. K³ótliwy przyjaciel Goku i dobry przyjaciel Hakkai i wróg Sanzo. Przesadnie zainteresowany p³ci± piêkn±. Szuka brata. Z pewnych powodów mo¿e utrzymaæ ludzk± formê bez u¿ycia ograniczników.Ulubiona broñ to shakujo, choæ bardzo lubi walkê wrêcz. Ma 22 lata, 184 cm wzrostu i intensywnie czerwone oczy i w³osy. Potworny palacz.
SON GOKU... Ma³a pe³na energii ma³pka. Zosta³ zrodzony ze ska³y w której zgromadzi³y siê si³y natury. Wygl±da na takiego, co to nie mo¿e siê na d niczym g³êbiej zastanowiæ, bo my¶li ci±gle o jedzeniu i zabawie. By³ wiêziony przez 500 lat za zbrodnie któr± pope³ni³ jako dziecko. Jest optymistyczny i weso³y wiêc jest traktowany jak maskotka. Z wygl±du zdrowy okaz 18-latka. Wysoko¶æ 162 cm oczy z³ote. Jego g³ówn± broni± jest kij nyoibo który mo¿e przybieraæ formê trzyczê¶ciowego sansetsukon.
Mnie siê ta manga naprawdê bardzo podoba... kreska jest ¶wietna... bohaterów nie da siê nie lubiæ.... nie mo¿na siê od niej oderwaæ... zachêcam do czytania....
Tutaj mo¿ecie zobaczyæ przyk³adowe strony z tej mangi.
A tutaj ok³adki wydania polskiego(pierwsze 6) i japoñskiego (ca³o¶æ). Takich ok³adek mo¿emy siê spodziewaæ w dalszych czê¶ciach.
Jednoro¿ec
Sanzo i Gojo jednocz± siê przy fajkach ^^. i nie tyle s± wrogami co.. nie wiem, ciê¿ko to nazwaæ, nie pa³aj± do siebie sympati± ale jeden walczy³y za drugiego. No i wymienili siê krwi±^^ <Gojo da³ trochê swojej Sanzo>
Little Devil
oj wiem mia³am tam daæ ¼ród³o: Saiyuki1 oni s± raczej rywalami ni¿ wrogami... a jednoczy ich paczka papierosków^^ i s± tacy s³odziutcy <wzdycha>
Jednoro¿ec
natchê³o a¿ mnie na slasha S/G ^^
Little Devil
ooooo bêdzie nowy arcik made in Lunatic-kun <mniam>
Opis tego pierwszego wydaje siê zachêcaj±cy, dziêki Bogu za Anime-Shinden
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.