Tak znalazłem taki błąd jak wiadomo Hymn Hogwartu został odśpiewany w pierwszym tomie na początku uczty, alw w filmie tego nie ma po tej czynności jest ceremonia przydziału uczta i jedzenie, ale nie było w filmie śpiewania Hymnu, natomiast w trzeciej części filmu Hymn Hogwartu został zaśpiewany to tego nie pisze nigdzie w trzecim tomie czyżby reżyser zapomniał o Hymnie w pierwszej i drugiej części co o tym sądzicie
Sądzę, że film jest zbyt krótki, aby zamieścić w nim wszystkie fakty z książki.
Goblin
o ile wiem to każdy film ma innego reżysera
W tych filmach często brakuje róźnych momentów z książek, a z tym hymnem to zwalili sprawe. bo to raczej ważny moment w książce.
jak wspomniał Harry film nigdy nie odzwierciedli wszystkich wątków, które zawiera ksiązka...bardzo szkoda, ale cóz, no normalne, inaczej film trwałby wiele godzin, nie mozna jednak traktować tego jako błąd..
ja mam 4 cześć na DVD i jest tam tak scena gdzie właśnie Uczniowie śpiewają hymn na powitanie tych uczniów z Dumstrangu i Bouxbattos... Dumbledore stoi stroną do stołu nauczycielskiego, pojawia sie tekst, Albus wskazuje słowo które jest teraz śpiewane...
Do czarnego pana.
Wiem, że zanim to odczytasz, będę już dawno martwy, ale chcę, byś wiedział, że to ja odkryłem twoją tajemnicę.
To ja wykradłem twojego prawdziwego horkruksa i postanowiłem go zniszczyć.
Zmierzę się ze śmiercią w nadziei, że kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, będziesz znów śmiertelny.
R.A.B.
to nie dowcip... filmy DVD często są z dodatkami (np, właśnie z usunietymi scenami), jakimś falmikam (np, pt "Jak powstała wielka sala na Balu)
Jak chcecie to spróbuję tą scenę "skopiować" z filmu i dam harry'emu, a on ją roześle
Ostatnio edytowany przez R.A.B (2007-03-31 09:09:59)
Do czarnego pana.
Wiem, że zanim to odczytasz, będę już dawno martwy, ale chcę, byś wiedział, że to ja odkryłem twoją tajemnicę.
Zmierzę się ze śmiercią w nadziei, że kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, będziesz znów śmiertelny.
R.A.B.
Fajnie by było. Chciałabym zobaczyć te scenki.
ZROBIE CO W MOJEJ MOCY
Do czarnego pana.
R.A.B.
OOO ok Caro:)
Ale wlasnie sobie przypomnialam, ze w czwartej czesci filmu bez dodatkow jest scena gdzie Harry, Ron, Hermiona i Hagrid chodza po zakazanym lesie spiewajac jakas piosenke o Hogwarcie zaraz przed tym jak Harry znajduje Barty'ego Crouch'a. Czy to moze byc ten hymn?