Wszystko o najsłynniejszym dziele Tolkiena i książce, którą często uznaje sie za początek światowej fantastyki
Little Devil
hmmm zachęcił mnie kumpel.. a właściwie włożył mi pierwszą część w łapki ze słowami: "Spodoba ci się.." nooo i miał rację zakochałam się w tym...
hmmm.... cały czas próbuję dorwać LOTR po angielsku trzeba by troszkę odświeżyć pamięć
Ja tez próbuje Czytałem troche na kompie, ale powiem szczerze , ze ciężko sie czyta - o wiele trudniejszy język niz w ang. Potterze
Little Devil
eee na kompie to nie to samo.... ja muszę mieć book żeby załapać klimat
Ja identycznie Jedyna ksiazka jaka przeczytalem na kompie to Przygody Toma Bombadila bo byl krotki
<po ang.>
wiele osób jak czyta Aragorn syn Arathorna potomek Isildura itd. to się szybko zniechęca...a to cały urok tkwi w szczegółach
Uhm macie racje Sczegolnie ciezkie sa imiona elfów bo wszytskie podobnie brzmia i zaczynaja sie zazcyczaj na F, H i C dlatego trudno je zapamietac
<szczegolnie w Silmarillionie i NO bo w LOTRzee bylo niewielu elfów a ich imiona nie byly trudne do zapamietania>
Ja już dość dawno czytałem Władce... Ale klimat pamiętam do dzisiaj... Na prawdę coś niesamowitego...