hm.... ja planujê i¶æ na studia weterynaryjne, potem sta¿ i te rzeczy....
EDIT: B£ÊDY ORTOGRAFICZNE
Ostatnio edytowany przez Doktorek (2011-07-24 19:08:42)
karolina, no to duu¿o nauki przed Tob± :3
ja my¶la³am o medycynie s±dowej, ale dziwnym trafem wyl±dowa³am w klasie humanistycznej, wiêc z rozszerzonej biologii na maturze chyba nici.
teraz planujê ASP, grafikê, lub historiê sztuki czy etnografiê.
moim marzeniem jest bycie archeologiem i podró¿e w poszukiwaniu zaginionych miast i takich tam
Zwyciêzca Turnieju Trójmagicznego
ja chyba dziennikarstwo sprobuje..
masz racje Doktorek ¿e bêdê mieæ du¿o pracy i tego siê boje ale nie bêdê siê poddawaæ
W koñcu uczymy siê na b³êdach
Centaur
ja z pewno¶ci± - chemia
mój nauczyciel powiedzia³, ¿e widzi mnie jako profesora, mi te¿ to by siê spodoba³o
my¶la³am jeszcze o geochemii
no to, The Half-Blood Princess (nawiasem, mogê jako¶ skracaæ sobie Twój nick?), obowi±zkowo na profil matematyczno-chemiczny! bo nie wiem czy mat-geo-chemy s± takie popularne... chyba, ¿e mieszkasz ko³o wiêkszego miasta, tam prêdzej
btw, mieszkasz ca³kiem niedaleko mnie :3
Centaur
oczywi¶cie mo¿esz zwracaæ siê do mnie jak chcesz,
w³a¶nie nie wiem jak pogodziæ zami³owanie do chemii i geografiii
moja ukochana £êkawica le¿y 11 km od Tarnowa, na SE
Ostatnio edytowany przez The Half-Blood Princess ♥ (2011-07-25 20:55:23)
najwy¿ej (wszystko zale¿y od szko³y) mo¿esz np. i¶æ na mat-chem i zapisaæ siê na kó³ko geograficzne... w ten sposób przygotujesz siê do rozszerzonej matury i z chemii, i z geografii
Centaur
szczerze mówi±c nie trzeba mi ¿adnych kó³ek i lekcji, a obecny poziom wiedzy zawdziêczam w 90% odpowiedniemu sposobowi nauki
wzystko zale¿y od ambicji
i od wytrwa³o¶ci
no ale wiesz, czasami porada nauczyciela, który zna dobrze temat, siê przydaje..
przy takich rzeczach jak biologia czy geografia to mo¿e mniej, ale jêzyków jest siê naprawdê trudno uczyæ samemu...
potrzeba mnóstwa samodyscypliny. próbowa³am siê samodzielnie uczyæ francuskiego i niewiele z tego wysz³o.
Centaur
ja tylko z jêzykami w³a¶nie mam problem, bo nie mam do nich ani czasu ani zbytnio chêci
Chwalmy niebiosa, ¿e ju¿ nie muszê zastanawiaæ siê nad wyborem uczelni ani tym bardziej kierunku. Choæ jestem pewna tego ¿e gdybym mia³a wybieraæ raz jeszcze, to nie wybra³abym tego kierunku.
Little Devil
Zwyciêzca Turnieju Trójmagicznego
nic mi nawet to nie mowi xd