Tak znalaz³em taki b³±d jak wiadomo Hymn Hogwartu zosta³ od¶piewany w pierwszym tomie na pocz±tku uczty, alw w filmie tego nie ma po tej czynno¶ci jest ceremonia przydzia³u uczta i jedzenie, ale nie by³o w filmie ¶piewania Hymnu, natomiast w trzeciej czê¶ci filmu Hymn Hogwartu zosta³ za¶piewany to tego nie pisze nigdzie w trzecim tomie czy¿by re¿yser zapomnia³ o Hymnie w pierwszej i drugiej czê¶ci co o tym s±dzicie
S±dzê, ¿e film jest zbyt krótki, aby zamie¶ciæ w nim wszystkie fakty z ksi±¿ki.
Goblin
o ile wiem to ka¿dy film ma innego re¿ysera
W tych filmach czêsto brakuje ró¼nych momentów z ksi±¿ek, a z tym hymnem to zwalili sprawe. bo to raczej wa¿ny moment w ksi±¿ce.
jak wspomnia³ Harry film nigdy nie odzwierciedli wszystkich w±tków, które zawiera ksi±zka...bardzo szkoda, ale cóz, no normalne, inaczej film trwa³by wiele godzin, nie mozna jednak traktowaæ tego jako b³±d..
ja mam 4 cze¶æ na DVD i jest tam tak scena gdzie w³a¶nie Uczniowie ¶piewaj± hymn na powitanie tych uczniów z Dumstrangu i Bouxbattos... Dumbledore stoi stron± do sto³u nauczycielskiego, pojawia sie tekst, Albus wskazuje s³owo które jest teraz ¶piewane...
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
To ja wykrad³em twojego prawdziwego horkruksa i postanowi³em go zniszczyæ.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
to nie dowcip... filmy DVD czêsto s± z dodatkami (np, w³a¶nie z usunietymi scenami), jakim¶ falmikam (np, pt "Jak powsta³a wielka sala na Balu)
Jak chcecie to spróbujê t± scenê "skopiowaæ" z filmu i dam harry'emu, a on j± roze¶le
Ostatnio edytowany przez R.A.B (2007-03-31 09:09:59)
Do czarnego pana.
Wiem, ¿e zanim to odczytasz, bêdê ju¿ dawno martwy, ale chcê, by¶ wiedzia³, ¿e to ja odkry³em twoj± tajemnicê.
Zmierzê siê ze ¶mierci± w nadziei, ¿e kiedy trafisz na godnego siebie przeciwnika, bêdziesz znów ¶miertelny.
R.A.B.
Fajnie by by³o. Chcia³abym zobaczyæ te scenki.
ZROBIE CO W MOJEJ MOCY
Do czarnego pana.
R.A.B.
Nat, mi chodzi³o o to:
Remus Lupin napisał:
[...]czy¿by re¿yser zapomnia³ o Hymnie w pierwszej i drugiej czê¶ci co o tym s±dzicie
A nie o czwart± czê¶æ
OOO ok Caro:)
Ale wlasnie sobie przypomnialam, ze w czwartej czesci filmu bez dodatkow jest scena gdzie Harry, Ron, Hermiona i Hagrid chodza po zakazanym lesie spiewajac jakas piosenke o Hogwarcie zaraz przed tym jak Harry znajduje Barty'ego Crouch'a. Czy to moze byc ten hymn?