Zwierzenia Rudzielca
Na portalu MuggleNet pojawi³ siê nowy wywiad z Rupertem Grint'em odtwórc± roli Rona Weasley. Aktor odpowiada na pytania zwi±zane z praca nad ekranizacjami powie¶ci Harry Potter, rezygnacji Emmy Watson oraz swoich planach zawodowych po zakoñczeniu serii.
Oto fragment wywiadu:
W³a¶nie skoñczy³e¶ pracê przy pi±tym Harrym Potterze? Mam racjê, tak? Czy bêdziesz pracowa³ przy wszystkich filmach a¿ do czê¶ci siódmej?
Tak, chcê pracowaæ przy wszystkich filmach, je¶li mogê poniewa¿ naprawdê sprawia mi to rado¶æ.
Czy zapoznali Was ju¿ z planami co do filmowania czê¶ci szóstej?
Tak, w tym roku startujemy nieco pó¼niej. Mamy wiêc sporo wolnego.
Us³ysza³em, ¿e Emma Watson mog³aby zostawiæ seriê zanim dobiegnie ona koñca. Czy wiesz co¶ o tym?
Nie jestem w³a¶ciwie pewny. Naprawdê nie znam szczegó³ów, ale s³ysza³em o tym. Nie wiem co o tym my¶leæ. By³oby dziwnie bez niej i by³by to pewnego rodzaju wstyd, je¶li ona nie wytrwa do koñca.(...)Nie wiem jakie s± jej plany, ale my¶lê, ¿e ona nie zrezygnuje.
Masz jakie¶ plany na to co bêdziesz robi³ po "Harrym Potterze"?
Tak mam. Chcê skoñczyæ filmy o Harrym Potterze i zacz±æ siê udzielaæ w niskobud¿etowych produkcjach poniewa¿ to fajna zabawa, prostsza i relaksuj±ca.
Jaka jest Twoja ulubiona filmowa czê¶æ "Harry`ego Pottera"?
Nie wiem. To jest bardzo trudne, ¿eby je jako¶ segregowaæ poniewa¿ mam wra¿enie, ¿e to jeden d³ugi film. Pierwszy by³ dobry , poniewa¿ to by³o ca³e nowe do¶wiadczenie.(...) Czwarty film to by³ ¶wietna zabawa.
Masz swój romantyczny w±tek w "Harrym Potterze", prawda?
Tak, w szóstym tomie by³o co¶ takiego. Zawsze by³o co¶ miêdzy Ronem a Hermion± co by³o bardzo subtelne. Poczekamy na ukazanie siê siódmego tomu i zobaczymy co z tego wyniknie.
Czy kiedykolwiek prosi³e¶ J. K. Rowling o jakie¶ aluzje co zdarzy siê w kolejnej czê¶ci?
Ona niczego nie zdradza!
Ca³y artyku³ w jêzyku angielskim mo¿ecie przeczytaæ kilkij±c tutaj
¬ród³o: www.hp.imro.pl